Sunday, June 19, 2011

Gândurile mele erau și sunt bune

Naivitatea...specialitatea mea. Te-am crezut din prima clipă. Te-am ascultat mereu. Fără întrebări,fără îndoială. Tu ai fost mereu pe primul plan pentru mine.
M-ai crezut copilă,închisă într-un cub de sticlă,vrăjită de fluxul tău de fraze. Te înșeli. Și știi prea bine. Ți-am dovedit de atâtea ori,m-am exprimat de atâtea ori,chiar cu riscul de a te contrazice. Dar nu ai vrut să vezi.

Și acum îmi vine să plâng. Ești departe tocmai din această cauză. Din cauză că m-ai crezut naivă,te-ai îndepărtat și mai mult,ajungând acolo unde nu te pot ajunge nici într-o mie de ani. Chiar în această clipă,văd aceste rânduri încețoșat pentru că lacrimile mi se strâng pe gene,amenințând să-mi ude obrajii.

-Nu te părăsesc...niciodată nu am făcut asta. Voi fi mereu lângă tine,acolo unde vei avea mai multă nevoie de mine. Sunt doar puțin obosit. Nu plec nicăieri...

E o promisiune,nu-i așa? Atunci de ce cuvintele tale se transformă în șoapte,în murmur neînțeles ,numai ca apoi să piară,neauzite vreodată?!

Ai mințit...iar acum am rămas în naivitatea mea,uitându-mă mereu în jur,căutându-te mereu în cei care vin,în cei care pleacă. Uneori mi se pare că te văd venind către mine. Și atunci alerg. Alerg până la epuizare,dorindu-mi numai să-ți zăresc zâmbetul,zâmbetul acela...îl adresai tuturor...dar mie mi se părea special.
Prezent.
-Mincinosule...ai plecat și nu te-ai uitat nici măcar o secundă în urmă!
Și-mi plâng în pumni zilele senine,legănându-mă când înapoi când înainte,în același loc de unde ai plecat...

2 comments:

  1. pare ireal:D e exaCT ca si dialogul meu cand a murit cineva foarte drag mie....

    si imi pare atat d cunoscut si ma regasesc atat d mult incat sunt aproape sa te acuz de plagiere;)):-s

    ReplyDelete
  2. Da, din durere se naste arta. Si nu stiu de ce, mai frumos suna dorul si durerea in limba romana, decat in alta. Naivitatea...ah...daca ai sti cat de mult m-am luptat si eu cu ea, dar la mine au avut grija altii sa nu mai fiu naiva. Vad ca Regele tau aici s-a jucat cu naivitattea ta, al meu din fericire si-a pastrat statutul de rege. Cei drept a cam dat-o in bara in alta parte... ~Like~

    ReplyDelete